Gravid vecka 25

När du är gravid i vecka 25 så känner du dig säkert både trött och mör i kroppen. Många kvinnor upplever nu att de får mer och mer ont i ryggen. Barnets lungor utvecklas allt mer och näsborrarna börjar nu öppnas.

Jag som pratar i detta avsnitt heter Anneli Hagen och jag är legitimerad barnmorska. I detta avsnitt kommer jag att prata om allt som händer i graviditetsvecka 25 rörande det växande fostret, din kropp och din hälsa. 

På Babyhjälp.se kan läsa mer om allt som rör graviditet, barn och föräldraskap. Populära artiklar i vecka 25 är om att föda med doula samt om tips när man ska välja namn till barnet.

Lyssna på podden här eller där poddar finns;

Graviditetsvecka 25

Barnet väger i vecka 25 runt 660 gram och är 22 centimeter från huvud till stjärt och cirka 34,6 centimeter från huvud till häl. Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Längd- och viktmåtten som anges nu blir mer och mer osäkra. Barnet växer nu i sin egen takt och under den andra hälften av graviditeten spelar genetiken en allt större roll för tillväxttakten.

Mama mia

Oro inför förlossningen

Oro inför förlossningen

Hur kan jag hantera min oro inför förlossningen? I detta avsnitt pratar vi om oro och förlossningsrädsla inför förlossningen. Vad händer om man inte kan

Lyssna »