Gravid vecka 27

I vecka 27 är andra tredjedelen av graviditeten snart förbi. Barnet lagrar allt mer fett, men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Din mage blir allt större, men storleken skiljer sig åt från gravid till gravid. 

Jag som pratar i detta avsnitt heter Therese Sok och jag är legitimerad barnmorska. I detta avsnitt kommer jag att prata om allt som händer i graviditetsvecka 27 rörande det växande fostret, din kropp och din hälsa. 

På Babyhjälp.se kan läsa mer om allt som rör graviditet, barn och föräldraskap. Populära artiklar i vecka 27 är om ledighet under graviditeten.

Lyssna på podden här eller där poddar finns;

Graviditeten vecka 27

Din bebis är när du är gravid i vecka 27 drygt 36 centimeter lång mellan huvud och häl och väger 875 gram. I slutet av veckan når barnet dock den magiska vikten 1 kilo! Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. De flesta barn i den här åldern gillar att gosa i ett något böjt läge inuti livmodern. Det är härifrån termen fosterställning kommer.

Mama mia

Den första trimestern

Den första trimestern

De första 12 veckorna av graviditeten är ofta en stor omställning. Man mår ofta lite dåligt och känner sig hängig. Samtidigt vet omgivningen inte om

Lyssna »