Sök
Stäng denna sökruta.

Gravid vecka 18

Tänk att du redan är gravid i vecka 18! Det är nu fullt möjligt att du känner ditt barn röra sig. Du har antagligen blivit piggare igen och det är inte ovanligt att sexlusten ökar.

Jag som pratar i detta avsnitt heter Olga Stevens och jag är legitimerad barnmorska. I detta avsnitt kommer jag att prata om allt som händer i graviditetsvecka 18 rörande det växande fostret, din kropp och din hälsa. 

På Babyhjälp.se kan läsa mer om allt som rör graviditet, barn och föräldraskap. Populära artiklar i vecka 18 är om svullen mage när man är gravid eller om ledighet under graviditeten.

Graviditetsvecka 18

När du är gravid i vecka 18 så är barnet stort som en liten melon. Ska du göra ultraljudet så kan du få redan på om barnet är en pojke eller flicka, men det är inte säkert att det går att se. Hos många kvinnor ökar sexlusten under den här perioden. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäckenområdet att öka. Detta gör så att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Sex under graviditeten är normalt helt riskfritt (läs mer om sex när du är gravid).

Mama mia

Oro inför förlossningen

Oro inför förlossningen

Hur kan jag hantera min oro inför förlossningen? I detta avsnitt pratar vi om oro och förlossningsrädsla inför förlossningen. Vad händer om man inte kan

Lyssna »